Industriële trouwfoto’s: 5 Tips voor een stoere bruidsreportage

Industriële trouwfoto’s: 5 Tips voor een stoere bruidsreportage

Dit is een gastblog die ik voor Bruiloft Inspiratie mocht schrijven (link)

Geen zin in zoetsappige trouwfoto’s? Na alle kastelen en landgoederen is het nu tijd voor iets anders: de industriële bruidsreportage!

Het is hipper dan ooit en dat is niet gek, industriële trouwfoto´s zijn origineel, persoonlijk en vooral héél erg stoer.

Stel je voor: jullie als beeldschoon bruidspaar in een rauwe, verweerde omgeving. Dát is een spetterend contrast!

Maar waar moet je zoal rekening mee houden wanneer jullie industriële trouwfoto´s willen laten maken? Om de bruidsreportage zo soepel mogelijk te laten lopen, heb ik 5 handige tips:


1. Kies een fotolocatie die bij jullie past 

Welk type fotolocatie spreekt je aan? Wil je een ouderwetse bakstenen fabriek met hoge ramen en een rustieke uitstraling? Of past een moderne loods met veel roest en metaal beter bij jullie?

Het is belangrijk om te weten welke stijl jullie willen uitstralen, voordat jullie op zoek gaan naar de perfecte locatie. Want: ieder bruidspaar en elk gebouw is anders.

De trouwfotograaf kan verschillende opties geven zodat er altijd iets tussen zit wat bij jullie wensen aansluit en qua reistijd binnen jullie planning past. Ondanks dat deze gebouwen erg zeldzaam zijn in Nederland, zijn er wel genoeg fotolocaties waar legaal gefotografeerd mag worden.

Over hekken heen klimmen is namelijk geen goed idee, zeker niet met een trouwjurk! Extra handig: bij de meeste locaties kun je buiten én binnen fotograferen. Ideaal voor het onvoorspelbare Nederlandse weer!


2. Breng decoratie mee voor nog meer sfeer 

Wil je je trouwfoto’s nóg persoonlijker maken? Dat kan met de juiste decoratie!

Creëer bijvoorbeeld sfeer met een mooie boog van takken en bloemen voor een bakstenen muur. Of ga voor de vintage-look met een sierlijke bank van fluweel en bronzen decoraties.

Ook sprookjesachtig: verlichting! Veel oude locaties kunnen ietwat donker zijn en hebben geen stroomvoorziening. Om de foto’s goed te belichten kun je gebruik maken van studioflitsers op accu, maar waarom zou je de boel niet extra romantisch maken met lichtsnoeren op batterijen of kaarsen?


Industriële trouwfoto´s bruidspaar


3. Neem voldoende tijd voor jullie industriële trouwfoto’s

Plan de tijd voor jullie fotomoment ruim in; het kan altijd gebeuren dat je bijvoorbeeld meer tijd kwijt bent aan reizen dan je gedacht had. Daarnaast kost het ook altijd even om uit de auto te stappen, de spullen te pakken en naar de gewenste plek te lopen.

Ik raad aan om tenminste anderhalf uur te reserveren voor jullie reportage. Deze tijd bestaat dan uit effectief een uur fotograferen en de rest is voor het instappen, uitstappen, verplaatsen en (een belangrijke!) marge om ontspannen van het moment te kunnen genieten.


4. Houd je jurk zo schoon mogelijk

Misschien niet wat je wilt horen, maar tijdens de bruiloft gaat je jurk minstens een beetje vies worden. Echt waar.

Wanneer je een lange jurk hebt zal deze de hele dag over de grond slepen en stof vangen. Dit geldt voor iedereen, ook als je niet in een industrieel gebouw foto’s laat maken. Spierwit zal de onderkant zeker niet blijven.

Tijdens het maken van jullie industriële trouwfoto´s is het slim om wat maatregelen te treffen om je trouwjurk zo schoon mogelijk te houden. Mocht de vloer heel vies of nat zijn, dan kun je werken met plastic zakken of een laken onder de jurk. Dit zorgt wel voor minder bewegingsvrijheid en minder ruimte voor spontaniteit.

Het belangrijkste is om de jurk van de grond te houden tijdens het lopen, het is daarom altijd handig om extra personen mee te nemen naar de bruidsreportage. Een vriend, vriendin of je ceremoniemeester(s); één á twee personen is ideaal.

Deze personen kunnen verder ook helpen met spullen dragen, de jurk goedleggen en het boeket vasthouden, indien nodig. Fijn! (Ja, ik vermijd hier actief het woord ‘handig’, haha.)

Maak je niet te veel zorgen, de rest van je jurk blijft vrijwel altijd schoon. En ik kan je garanderen dat een beetje stof aan de onderrand niemand zal opvallen.

Verder lezen: Eerste hulp bij vlekken in je trouwjurk


Industriële bruidsreportage in fabriekshal


5. Neem stevige stappers mee

Afhankelijk van het soort locatie en hoe fragiel je trouwschoenen zijn, is het soms handig om een extra paar schoenen mee te nemen die tegen een stootje kunnen.

Niet alle industriële of vervallen gebouwen zijn even vies of ongelijk, maar ik heb bijvoorbeeld wel eens een bruidspaar gefotografeerd in een deels afgebrande fabriek. Dat wil je je witte schoenen of half ontblote voeten niet aandoen!

Zijn je schoenen niet zichtbaar onder je trouwjurk? Trek dan vooral je meest comfortabele schoenen aan. Heb je een kortere jurk en zijn je trouwschoenen wel zichtbaar? Neem dan de gok (en doe éxtra voorzichtig) of neem niet-witte stappers mee. Stoere laarsjes onder je trouwjurk zijn ook helemaal in, maak daar gebruik van!


Met deze tips kun je goed voorbereid jullie persoonlijke, industriële bruidsreportage plannen. En het belangrijkste: geniet! Een fotoshoot moet immers vooral leuk en ontspannen zijn!


WIL JE MEER WETEN?

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze tips!

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op: