VEEL GESTELDE VRAGEN

.
Wat voor fotograaf ben je?

Ik ben een portret- en huwelijksfotograaf, die van foto’s vol sfeer en emotie houd. Ik ben dol op warm licht, grillige locaties, oprechte lachen en mooie details. Mijn stijl is eigen, maar ook flexibel; het moet overbrengen wat voor jou belangrijk is.

.
.

Als we met je meegaan op een fotoshoot, zijn we dan illegaal bezig?
Alle locaties waar ik klanten mee naar toe neem, zijn geheel legaal; indien nodig overleg ik altijd met eigenaren of er gefotografeerd mag worden. Ik vind het erg belangrijk dat we geen problemen met eigenaren en/of politie krijgen.

.
.

Waarop baseer je je prijzen?
In willekeurige volgorde:
– Het vinden van de mooiste locaties, contact (zoeken) met de eigenaren en het up-to-date houden van mijn lijst;
– De toegangs-/huurprijzen van locaties, welke standaard bij mijn prijs zit inbegrepen (uitgezonderd trouwfotografie);
– Goede voorbereiding om tot een persoonlijk resultaat te komen;
– Mijn kennis en ervaring op fotografisch gebied en mijn professionele apparatuur;
– Het uitzoeken en professioneel nabewerken van de foto’s;
– Mijn grote, bijzondere garderobe voor fotoshoots en het samenstelen van gepersonaliseerde styling;
– 21% BTW.

.
.

Aan wat voor locaties kunnen we denken?
Ik heb een groot bestand met prachtige locaties; door heel Nederland weet ik de de mooiste, bijzonderste plekjes. Van oude industriële fabrieken tot verveemdende (land)huizen en van vervallen kassen tot sprookjesachtige, overwoekerde ruïnes. Maar wacht niet te lang, want voor je het weet is het al weer opgeruimd…

.

Hoe verloopt een fotoshoot?
Hieronder vindt je globaal welke stappen we samen nemen om tot een uniek en passend resultaat te komen. 

Briefing 
Als eerste bespreken we je wensen en doelen. We overleggen welke richting je op wilt, welke stijl bij je past en of je al ideeën hebt.

Offerte 
Wanneer de kosten zullen afwijken van de prijzen die je hier op mijn website kunt vinden, maak ik een passende offerte. Deze stuur ik naar je op.

Bespreking
We spreken af waar we de fotoshoot houden, welke tijd we beginnen en andere mogelijk belangrijke dingen om de fotoshoot soepel te laten verlopen.

Voorbereiding
Ik zorg ervoor dat ik voldoende inspiratie en ideeën paraat heb om veel mooie en sprekende foto’s te maken. Tevens zorg ik ervoor dat ik de juiste spullen en apparatuur bij me heb.

Fotoshoot
Een standaard fotoshoot duurt één á anderhalf uur en heeft een fijne, ontspannen sfeer. We doen verschillende poses en opstellingen, eventueel met verschillende kleding. Tussendoor laat ik steeds een aantal van de foto’s zien voor terugkoppeling, zodat we steeds op één lijn blijven.

Nabewerking
Na de fotoshoot maak ik een grote selectie van de gemaakte foto’s. Ik zorg ervoor dat de foto’s nog net iets verbeterd worden, zodat ze zo netjes en sfeervol mogelijk zijn.

Aflevering 
Binnen twee weken na de fotoshoot krijgt de grote selectie van je foto’s toegestuurd in jpg-formaat. De factuur is bijgesloten.
Je krijgt de foto’s op webformaat met mijn logo én in hoge resolutie zonder mijn logo. Wanneer iemand foto’s op internet wil zetten, wil ik vragen om de foto’s met mijn logo
erop te gebruiken en/of mijn naam, mijn Facebookpagina of website erbij te vermelden.

Bespreking
Je kunt laten weten wat je van de foto’s vind en hoe je de fotoshoot heeft ervaren. Wanneer er dingen niet naar wens zijn, proberen we deze zo snel mogelijk op te lossen.

.
.

Wat voor kleding kan ik het best aan doen?
Afhankelijk van de sfeer die je wilt, kun je verschillende soorten kleding aantrekken. Stoere of juist heel romantische (of sprookjesachtige) kleding doen het goed bij ruwe achtergronden. Verder raad ik je aan om neutrale of gedempte tonen uit te kiezen (zoals zwart, grijs, taupe, beige, wijnrood, legergroen, donkerblauw of zachte pastels). Teksten op kleding raad ik erg af, net als opvallende prints. Een subtiele print of een ‘non print’-print (zoals streepjes, stippen, vlekjes) kan echter geen kwaad.
Wil je voor de fotoshoot graag bijzondere kleding en accessoires, maar heb je het zelf niet? Lees het volgende punt!

.
.

Ik wil graag in bijzondere of stoere kleding gefotografeerd worden,
maar ik heb het zelf niet. Wat nu?
Geen probleem! Ik heb verschillende stijlen, maten en kleuren kleding en accessoires waaruit gekozen kan worden. Geef het even van te voren aan, dan kan ik aan de hand van je wensen het een en ander samenstellen. Heb ik iets niet, probeer ik er aan te komen voor je.

.
.

In welke delen van het land ben je werkzaam?
In principe overal; wanneer je een fotoshoot door mij verzorgt wil hebben, kom ik met alle liefde naar je toe – ongeacht waar je woont of waar je de shoot plaats wil laten vinden. Ik weet door heel Nederland geschikte locaties of misschien weet je zelf gaafs bij jou in de buurt.

Mijn meeste klanten komen uit de regio: Gorinchem, Breda, Tilburg, Oosterhout, Wijk en Aalburg, Den Bosch, Heusden, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Werkendam, Woudrichem, Uppel, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Hank, Dussen, Poederoijen, Brakel, Veen, Vlijmen, Drunen, Waalwijk, Kaatsheuvel, Raamsdonksveer, Loon op Zand, Vught, Schelluinen, Giessenburg,  Hardinxveld-Giessendam, Arkel, Spijk, Leerdam, Asperen, Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Herwijnen, Rotterdam, Utrecht, Antwerpen, Noord-Brabant, Gelderland, Zuid-Holland.

.
.

Kan ik ook een fotoshoot in het buitenland met je doen?
Jazeker! Of het nu net over de grens is of verder weg, ik doe het graag. Neem contact met me op voor een prijs op maat.

.

Zijn er afdrukken van je foto’s te koop?
Mijn fotografie van stillevens en urban exploring zijn als verschillende prints en luxe producten te koop – uiteraard allemaal zonder mijn logo. Staat er niet tussen wat je in gedachten hebt? Neem gerust contact met me op!

GA NAAR WEBSHOP >>

_mg_7961

.
.

CONTACT & RESERVEREN

Je kunt me altijd benaderen voor vragen en/of ter kennismaking.
Neem gerust contact met me op via het contactformulier,
via e-mail of telefonisch via 0617093224.

Wil je meer (achter de schermen) updates en acties?
Volg mijn Facebook- en Instagram-pagina!