5 belangrijke tips voor je bruidsreportage – deel 1

5 belangrijke tips voor je bruidsreportage – deel 1

Trouwen is iets wat je (meestal) maar één keer in je leven doet. Er zijn geen oefenrondes of herkansingen. Dat maakt het uniek, bijzonder en… vooral heel spannend!

Ik krijg bij kennismakingsgesprekken vaak de vraag of ik tips heb voor het bruidspaar omtrent de bruidsreportage.

Na heel wat bruiloften te hebben gefotografeerd kan ik zeggen; die heb ik zeker!

 

Tips om jouw bruiloft net even leuker, relaxter en persoonlijker te maken:

 

1. DE OMGEVING TIJDENS HET KLAARMAKEN

Wil je dat je fotograaf de pure momenten van de voorbereidingen vastlegt? Of het aankleden thuis plaatsvindt, bij je ouders of in een luxe hotelkamer; bedenk van te voren wat de beste plek hiervoor is: niet alles is even geschikt voor foto’s.

Zoek een ruimte met zo veel mogelijk daglicht, dat zorgt voor de meest natuurlijke beelden. Ook een opgeruimde kamer oogt het meest sfeervol en romantisch.

Wat ook altijd mooi is: een grote spiegel waarin de bruid zichzelf even rustig kan bekijken wanneer ze helemaal aangekleed is.

fotografie portretfotografie vervallen locaties bijzondere laten maken trouwfoto’s Oosterhout Breda Tilburg Ruwmantisch bruiloft industrieel.jpg

 

2. GENIETEN VAN DE ‘FIRST LOOK’

Je trouwdag kan in een flits voorbij zijn. Denk daarom gerust na over de kleine momentjes samen, zodat jullie even in alle rust van elkaar kunnen genieten.

Bijvoorbeeld de ‘first look’; een moment waar vaak maar weinig tijd voor is. En waar meestal veel mensen bij zijn, wat onrustig kan zijn. Terwijl dit voor veel mensen juist het meest bijzondere moment van de dag is.

Neem daarom dat moment voor jullie zelf in alle rust en stilte. Even helemaal in je op kunnen nemen hoe prachtig je aanstaande eruit ziet. In elkaars oor kunnen fluisteren hoe blij je bent dat je gaat trouwen met de liefde van je leven.

Maak daarna samen je entree voor de familie. Die willen daar echt wel even op wachten :)

foto fotografen portretfotograaf vervallen ruw industrieel gezocht laten maken binnenlocatie aparte bijzondere bruidsfotografie trouwfotograaf Ruwmantisch Rawmantic Oosterhout Breda Tilburg

 

3. VOLDOENDE TIJD VOOR DE FOTOSHOOT

Plan de tijd voor jullie fotomoment ruim in; het kan altijd gebeuren dat je meer tijd kwijt bent aan reizen dan je gedacht had.

Daarnaast kost het ook altijd even om uit de auto te stappen, de spullen te pakken en naar de gewenste plek te lopen.

Ik raad aan om tenminste 1,5 uur te reserveren voor jullie reportage. Die anderhalf uur bestaat dan uit effectief 60 minuten fototijd en de rest is voor het instappen, uitstappen, verplaatsen en (een belangrijke!) marge om ontspannen van het moment te kunnen genieten.

 

portretfotograaf portret fabriek artistiek prijzen fotoreportage Gorinchem Woudrichem Ruwmantisch Rawmantic Heusden

4. EEN PERSOONLIJKE FOTOLOCATIE

Kies een fotolocatie die goed bij jullie past en die qua reistijd binnen jullie planning past.

Willen jullie een sprookjesachtige locatie? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een overwoekerde ruïne van een kasteel.

Willen jullie een industriële locatie? Misschien past een ouderwetste, bakstenen fabriek met hoge ramen bij jullie. Of misschien willen jullie liever een modernere, leegstaande loods met veel roest en metaal.

Uiteraard kan ik jullie hierin volop adviseren en verschillende opties geven. Graag zelfs!

foto fotografen portretfotograaf vervallen ruw industrieel gezocht laten maken binnenlocatie aparte bijzondere bruidsfotografie trouwfotograaf Ruwmantisch Rawmantic Waalwijk Altena Heusden

 

5. ONTSPANNEN OP DE FOTO

Hoe ga je lekker ontspannen je reportage in? Het simpele antwoord: blijf jezelf en geniet van het moment met je partner. Hoe je dat in de praktijk doet? Knuffel met elkaar, kijk elkaar diep in de ogen, heb plezier!

Ik zal af en toe een kleine aanwijzing geven, bijvoorbeeld: ‘willen jullie even in de lens kijken?’ of ‘geef elkaar gerust een kus!’. Maar alleen wanneer het nodig is.

Soms hoort een klein beetje poseren er bij, maar ik probeer het zo veel mogelijk te beperken. Het gaat er vooral om hoe leuk jullie samen zijn!

 

Wil je een relaxte én fotogenieke bruiloft? Ik help je graag!

Met Ruwmantisch sta ik voor feel-good fotografie. Bruidsfotografie waarbij je jezelf kunt zijn en van je dag kunt genieten. En waarbij je zeker weet dat alle bijzondere momenten worden vastgelegd!

Ik breng in beeld hoe jullie dag was; puur, liefdevol en echt. Dat jullie van elkaar houden, hoe fijn de sfeer was en hoe iedereen genoot van jullie dag.

 

Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via het onderstaande contactformulier :)

    .

    ..

    Wil je meer (achter de schermen) updates en acties?
    Volg mijn Facebook- en Instagram-pagina!