De beste kleding voor een fotoshoot? 5 makkelijke tips!

De beste kleding voor een fotoshoot? 5 makkelijke tips!

Wat moet je aan tijdens een fotosessie? Ga je voor extravagant of kies je liever voor veilig? En welke kleuren? Omdat je kleding belangrijk is om een portret zo sprekend mogelijk te maken; hier mijn beste tips voor kleding tijdens een fotoshoot.

Zoals altijd; ik help je graag van begin tot eind om je shoot zo soepel mogelijk te laten lopen!

1. WELKE SFEER?

Afhankelijk van de sfeer die je wilt uitstralen tijdens de fotoshoot, zijn er verschillende bijpassende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan:

STOER: Donkere kleding, leren jasjes en stevige laarsjes.
ROMANTISCH: Lichtere kleuren, zwierige jurken, bloemen en parels.
ZAKELIJK: Formele kleding, lichte make-up en nette haardracht.
FANTASY: Lange jurken, wapperende capes, lantaarns en kronen.
BOUDOIR: Sensuele lingerie, opengeknoopte blouse of kimono en kousen.

Gaan we een fotoshoot doen en wil je persoonlijke tips voor je kleding?
Geen probleem! Ik sta altijd open om mee te denken en als je zelf iets niet hebt, heb ik verschillende stijlen kleding en accessoires waaruit gekozen kan worden. Dan kan ik aan de hand van jouw wensen een aantal opties voor je persoonlijke outfit samenstellen, waaruit je jouw favoriet kunt kiezen.Romantische fotoshoot met stelletje bij roze kasteel urbex vervallen stoer tips kleding door ruwmantisch

2. GA VOOR RUSTIGE KLEUREN

Qua kleuren raad ik je aan om onverzadigde kleuren te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan: zwart, grijs, taupe, beige, wijnrood, legergroen, donkerblauw, poederroze, en zachtblauw.

Voorbeelden van kleuren die goede keuzes zijn:

Tips kleuren fotoshoot kleding


Het beste kun je felle kleuren en neon vermijden, omdat het snel kan vloeken met andere kleuren uit de omgeving. Ook kan de kleur van een vrolijk gekleurd shirt reflecteren in je gezicht wanneer er geflitst wordt of de zon op je schijnt.


Fotoshoot familie hond Ruwmantisch fotografie portretten den bosch haag noord zuid holland gezocht brabant prijzen gezin stoer industrieel tips kleding fotoshoot

3. MEERDERE MENSEN? KIES EEN KLEURENPALET

Vooral bij een fotoshoot met een groep is een kleurenpalet in de kleding erg belangrijk; dit is dan ook de belangrijkste tip voor groepsfotografie.

Goedgekozen kleuren kunnen de foto’s tot één, rustig geheel maken. Hoe groter de groep, bijvoorbeeld bij een familieshoot, hoe meer van belang het is dat de kleding goed op elkaar is afgestemd. Goede opties zijn:

– Donkerblauw met zwart (denk: spijkerbroek met zwart shirt)
– Donkerblauw met wit (denk: spijkerbroek met wit shirt)
– Zwart met grijs
– Zwart met olijfkleur

Wil je meer goede kleurencombinaties zien? Zie mijn Pinterest bord met tips voor kleuren HIER.


Ruwmantisch fotografie fotoshoot urban industriele locatie fotolocatie zwangerschap familie kind zwanger zuid Holland Brabant Maastricht

4. VOORZICHTIG MET PRINTS

Drukke patronen en teksten raad ik meestal niet aan, omdat het vaak de aandacht van jouzelf afleidt. Ook kan het vloeken met de omgeving; want laten we eerlijk zijn, de meeste ruwe en vervallen locaties zijn al best een drukke achtergrond van zichzelf.

Een subtiel patroontje (zoals stipjes of een klein bloemetje) kan absoluut geen kwaad en raad ik gerust aan.

Kijk wel uit met fijne streepjes- en ruitjespatronen: deze kunnen een moire geven. Dit zijn regenboogkleuren op je kledingstuk die niet weg te werken zijn, doordat de camera al die kleine lijntjes niet kan verwerken.


Pinup dieselpunk steampunk kostuum cosplay fotoshoot fotografie foto’s professioneel Rotterdam Breda vervallen urbex portretten Ruwmantisch

5. EN HET BELANGRIJKSTE…

GENIET!

Draag vooral iets waar JIJ je fijn in voelt. Het mooiste is het wanneer de kleding die je aantrekt tijdens een fotoshoot bij je past. Je bent hierdoor meer ontspannen, wat terug te zien is op de foto’s.

En: geniet van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf, en geniet van het resultaat! Stress is niet nodig; ik help je van begin tot eind door de fotoshoot heen. Je bent een prachtig mens, en dat mag vastgelegd worden.

Fotoshoots kunnen hartstikke leuk en ontspannen zijn. En dichtbij jezelf blijven is ALTIJD het belangrijkste – tijdens fotoshoots, maar ook in het dagelijks leven.


stoere-meid-leren-jasje-in-ruwe-urbex-muur-graffiti-fotografie ruwmantisch eline kentie tips kleding fotoshoot

WIL JE MEER WETEN?

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze tips! Heb je vragen, wil je een fotoshoot boeken of heb je een interessant idee voor een volgende blogpost? Stuur me gerust een berichtje!

Ontspannen op de foto? Download mijn gratis tips HIER.

And remember; always stay true to you.
Liefs, Eline

CONTACT FORMULIER